Radics Gigi: „Ma már nem ugyanaz a védtelen kislány vagyok”

Radics Gigi: „Ma már nem ugyanaz a védtelen kislány vagyok”

Különleges oldalát ismerhetjük meg Radics Giginek, ha ellátogatunk valamelyik moziba, és megnézzük A kis hableány élőszereplős feldolgozását. Szépséges hangját kölcsönözte ugyanis az imádott Disney karakternek.
Radics Gigi

Tudtad, hogy az új, élőszereplős Kis hableányban Radics Gigi adja Ariel szinkronhangját?

Huszonhat éves, de már annyi minden történt vele, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Radics Gigi énekesnő, zsűritag, és most már szinkronhang is. Beszélgettünk vele az új kihívásról, a közösségi médiáról és arról, vajon elviszi-e kislányát a vetítésre.

Milyen érzés Ariel magyar hangjának lenni?

Számomra ez egy csodálatos, életre szóló lehetőség volt, és persze óriási felelősség is egyben. A kis hableány karakterében és a mesében hatalmas szerepet játszik a hangja, ráadásul mindenki ismeri Oszvald Marika hangszínét, és hozzá kapcsolja a karaktert. Megtiszteltetés és egyben kihívás volt számámra ez a szinkronizálás, ráadásul maga a műfaj is új volt nekem. Borzasztóan izgultam, és bár öt nap munka volt, maradandót alkottunk. Nagy titkolódzás volt a film körül, egészen a premierig én sem tudhattam, kik lesznek a szinkronhangok, mindenkit külön-külön vettek fel. Az amerikai Disney is választotta ki a hangomat. Semmit sem bíznak a véletlenre, szigorú szabályok, titoktartások övezik a mesét, és ez ad neki plusz varázst. Egyébként elképesztően szép és magával ragadó a mese az első filmkockától az utolsóig.

Szinkronhangként nem csak a karakternek, hanem a színésznőnek is a bőrébe bújsz.

Ez szintén öröm, hiszen Haley Baley tehetséges és szép, ráadásul Beyoncé mendzseli, aki nekem is egy példakép. Szerintem gyönyörű a filmben. Illik hozzá ez az ártatlan, mégis bátor és bevállalós karakter.

Mégis sok kritikát kapott ő is... Téged is sok attrocitás ér a közösségi médiában?

Mint mindenkit. Amikor az ember gyengébb lelkileg, akkor sajnos betalál a bántás. Próbálok mindig hidegvérrel, kedvesen reagálni. De ettől csak az én lelkem nyugszik meg, senkit sem fog megváltoztatni. Nemrég egy idős néni szólt be, hogy viselkedek anyaként, miért nem a gyerekemmel foglalkozom. Pedig a gyerekem köszöni szépen, jól van. Aztán visszaírtam a hölgynek, hogy mesélje el, szerinte mégis hogyan viselkedem, és bocsánatot kért. Néha nem is gondolják, hogy olvasom a kommenteket. Természetesnek gondolják, hogy normális negatív, sértő véleményt mondani a másikról. Ez rendkívül káros szokás.

Tudsz dühös lenni?

Oroszlánként? Naná. A gyerekem születése után jött meg igazán a hangom. Sokáig visszahúzódó voltam, nemet sem tudtam mondani. Manapság nem kell aggódni, ha kell, kitolom a magas cét! Viccet félretéve, büszke vagyok arra, hogy ma már nem ugyanaz a védtelen kislány Radics Gigi vagyok, aki tizenöt évesen voltam, hanem egy megfontolt, tudatos, önálló nő, aki nem fél elmondani a véleményét, ha kell.

Azért nincsenek ellenségeid, remélem!

Nincsenek, és nem is kreálok. Inkább a jó kapcsolatok erejét táplálom. Hiszek a reinkarnációban, a sorszerűségben. Abban, hogy amit adunk, előbb-utóbb visszakapjuk, legyen az negatív vagy pozitív tett. Úgy gondolom, a pánikbetegségemnek is köze lehet az előző életekhez. Egy időben voltak látszólag ok nélküli félelmeim. Nem értettem, miért, egyik napról a másikra alakult ki ez a probléma. A covid pedig csak felerősítette. Olykor vezetés közben is rámtört a halálfélelem, le kellett fékeznem, hogy megnyugodjak, de a rengeteg önkontrollal szerencsére már túl vagyok rajta teljes mértékben. Összességében fontos, hogy Istenben is hiszek, és igyekszem nagyon hálás lenni az életemért. Aztán majd kiderül, mi vár minket odaát. Addig is, szeretném a jelen szépségét teljes valójában megélni.

És a kislányod elviszed majd a moziba?

Még kicsi ahhoz, hogy végigüljön egy ilyen hosszú filmet, de megpróbálkozom vele. Otthon sokat hallgatta, ahogy gyakorolom a filmben szereplő dalokat, és természetesen imádta az összeset! Szeretünk együtt mesét nézni, én a mai napig szívesen leülök egy Disney klasszikus elé, a Hófehérke a kedvenc. Remélem, hogy Bella A kis hableányt is szeretni fogja.

Forrás: Glamour

 

További cikkek az előadóról
2023.06.08
Radics Gigi hasvillantós szettben ment a premierre: ilyen karcsú fogyása után Radics Gigi tündökölt A kis hableány díszbemutatóján. A filmben ő szinkronizálta a főszereplőt.
Radics Gigi hasvillantós szettben ment a premierre: ilyen karcsú fogyása után Radics Gigi tündökölt A kis hableány díszbemutatóján. A filmben ő szinkronizálta a főszereplőt.
Radics Gigi
Május 23-án, kedd este tartották meg A kis hableány élő szereplős változatának hazai díszbemutatóját. A Disney Radics Gigit választotta ki, hogy a mese főszereplőjének magyar hangja legyen: érdekesség, hogy nem csupán a dalok, hanem az élőbeszéd során is
Rendelje meg előadónkat!
Radics Gigi