HAPPY GANG dübörgés CORY bombával. Sokáig voltam távol tour 2023.

HAPPY GANG dübörgés CORY bombával. Sokáig voltam távol tour 2023.

Cory 2023-n is zakatol az országban, sőt a környező országok magyar közönségét is robbantja!
HAPPY GANG CORY

Cory, akit a Happy Gang frontemberként ismerünk, ma is őrzi a zenekar eredeti örökségét és önállóan tartja fenn a dalok népszerűségét hihetetlen energiájú, teltházas fellépésekkel. Fesztivál- vagy klubkoncert, kisvárosi rendezvény vagy sportcsarnok – mindenhol szeretettel és lelkesedéssel fogadják az énekest. 

Az előadó óriási Balaton-fan, kerékpározni ugyanannyira szeret a tónál, mint kávézni. Nem volt ez másképp a közelmúltban sem, amikor a párjával hivatalosan is megnyitotta a 2023-as balatoni szezont, hiszen bringázással ünnepelték a tavaszt.

A kerékpár felszereltségéről, a lelki egyensúlyról, a kilencvenes évek sikereiről, a nemrég az Ütős Ötösben megélt élményeiről, a mai kor őrült tempójáról és persze a Balatonról.

– A közelmúltban szerepeltél a tv2-n az Ütős Ötösben. Milyen emlékeket őrzöl róla?
– Ennek a műsornak is alaposan utánanéztem, és nem is csalódtam: profi stáb, jó hangulatú felvétel és a végén egy, valóban szórakoztató műsor született. Nagyon kellemes volt, imádtam.

– Majdnem vesztett a csapatod.
– Végig vesztésre álltunk, majdnem megvertek bennünket az Irigy Hónaljmirigyék, aztán fordult a kocka és hatalmasat mentünk a végén: megnyertük! Nagyon jó emlékként él bennem.– Indul a balatoni szezon: fesztivál- és bringaszezon egyaránt. Hogy néz ki ez az éved?
– Nem tudjuk, hogy milyen lesz. Lehet, hogy holnap megáll az élet a háború miatt és még velünk van a covid árnyéka is. Állandó veszélyérzetben, készültségi állapotban élünk. Legalábbis, akinek van valamennyi életstratégiája, így nyomja. Tavaly nagyon pörgött a koncertszezon, napi akár három koncert is lement, a Szigettől az EFOTT-on át a kisebb bulikig. Idén is alakul a naptár, de nem tervezek túlzottan előre. A sarokkövek persze megvannak – Budapest Park, Total Dance, EFOTT, Főnix Csarnok-Debrecen, Tapolca, Siófok talán kétszer is – sok-sok buli!

– Hogyan lehet fizikálisan bírni azt, amikor napi 2-3 koncert van és folyamatosan utazol napokon át?
– Egyik buliból a másikba megyek, jól bevált szettekkel, amelyekből van több darab is. Ilyenkor nincs idő újra és újra kitalálni, hogy mit vegyek fel az egyes koncertekre. Az időjárás is nehezítheti a helyzetet. Elindulok huszonnyolc fokban egy szép nyári napon, és éjszaka már lehet, hogy csak tíz fok van és esik az eső. Logisztikailag nagyon át kell gondolnom. És a kajáról még nem is beszéltem.

– Hogyan kajálsz egy olyan napon, amikor egyik balatoni fellépésről a másikra mész?
– Egy kisbaba négy óránként eszik, én is ezt követem – ez persze kicsit viccesen fogalmaztam – de ennek is a rendszeresség a lelke. Reggelire mindig édeset fogyasztok: lekvárosat, mézeset és persze tejes kávét. Délben ebédelek, ez a legnagyobb étkezésem és minden jöhet, ami belém fér. Este hat után azonban már nem igazán eszem semmit. Délután gyógynövényes teát iszom, de mindig van nálam egy banán is, vésztartalékként. A fellépésekre kínai ginzeng kapszulát is viszek, amely két fellépés között remekül energetizál.

– Amikor a Happy Gang a csúcson volt – a 90-s, kétezres években főként – nem az egészséges életmód volt jellemző a hazai popkultúra legnépszerűbb előadóira. Hogyan lehetett feldolgozni azt a mértékű sikert, amely a Happy Gang aranykorában körülvett benneteket?
– Végig jártam a saját utam mentális téren. Amikor a csúcson volt a Happy Gang, olyan mértékű rajongást és sikert éltünk meg, amely ma már nem létezik itthon. A legsikeresebbek iránti rajongás sem mérhető a magyar popkultúra kilencvenes években érzékelhető szintjéhez. Hatalmas, koncentrált figyelmet kaptunk akkoriban a kevesebb számú, de jóval nagyobb nézettségű médiumok miatt. Ezt a mai sztárgerenációnak esélye sincs elérni, mivel nagyon sok a felület és megloszlik a figyelem. Utoljára a nyolcvanas évek sztárjai vagy épp a nagy generáció (Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, az Omega, stb.) tapasztalták meg ezt a mienknél is jóval nagyobb léptékben.

– Mindig annyira odafigyeltél magadra, mint manapság?
– Mindig is egészségtudatos voltam, ez nem korfüggő. Ötvenegy éves vagyok, rendszeresen sportolok, sőt gyerekkoromban teniszező szerettem volna lenni. Agassi a példaképem! (nevet) A szocializmusban azonban az, hogy valaki hazánkba teniszezzen, kevésbé volt megoldható. Az anyagi hátterem sem volt meg hozzá.

– A teniszezők nagyon fegyelmezettek. Ez téged is jellemez?
– A szellemiség abszolút a sajátom és nagyon tetszik a teljesítményközpontú, rendszerszemléletű hozzáállásuk is. Ennek ma is hasznát veszem, hiszen napjainkban annyira nagy a káosz körülöttünk, hogy aki nem fókuszál: elveszik.

– Van olyan könyv, amely etalon számodra és segít a megfelelő mederben tartani az életed?
– Mindenkinek ajánlom az Ember tragédiája című remekművet. Olyan, mint egy tökéletes kotta az emberi jellemről. Minden benne van az életről – remek kiindulópont.

- Sok sikert az évhez, gratulálunk az eredményekhez, találkozunk a bulikban:)

 

 

További cikkek az előadóról
Rendelje meg előadónkat!
HAPPY GANG CORY