„Gyorsan és könnyen megbirkóztam ezzel az iszonyatosan nehéz élethelyzettel” – Így dolgozta fel a benne dúló gyászt Kocsis Tibor

„Gyorsan és könnyen megbirkóztam ezzel az iszonyatosan nehéz élethelyzettel” – Így dolgozta fel a benne dúló gyászt Kocsis Tibor

Kocsis Tibor mindössze tizenöt éves volt, amikor az édesanyja leukémiában elhunyt. Az X-Faktor második szériájának nyertese most élő interjúban beszélt az érzéseiről, illetve legújabb daláról a „Sose hidd el"-ről a Blikk riporterének.
Kocsis Tibor

Az idén a 40. születésnapját ünneplő Kocsis Tibor legújabb dalának, a „Sose hidd el” című érzelmes nótának az apropóján érkezett a Blikk riporteréhez. Tibi a kötetlen beszélgetés során nem csak a dalról, de szerelemről, párkapcsolatról és családról is őszintén beszélgetett Kiss Rachellel, aki többek között az édesanyja elvesztéséről is kérdezte az énekest.

- Az én életem tinédzserként úgy alakult, hogy sajnos elvesztettem az édesanyámat és ez nem egy mindennapos dolog. Nehezen beszéltem róla és bár családi szinten minden segítséget megkaptam, sőt összetartó családként mindent meg is tudtunk beszélni. Ettől függetlenül azért egy tizenhat éves gyereknek nem beszédtéma ez az iskolában, még akkor sem, ha ez tény és mindenki tudja, hogy valóban megtörtént – kezd mesélni élete legfájóbb emlékeiről Kocsis Tibi, majd hozzáteszi, hogy őt szerencsére egy nagyon jó közösség vette körbe az iskolában, akik nagyon aranyosan fogadták őt a tragédia után is és emiatt viszonylag gyorsan ki is tudott lábalni a nehéz időszakból, amit édesanyja elvesztésekor kellett átélnie.

- Fura módon én viszonylag gyorsan és könnyen megbirkóztam ezzel az iszonyatosan nehéz élethelyzettel. Fontosnak tartom, hogy ilyenkor az ember tudjon és merjen beszélni az érzéseiről! Maga a halál nem szabad, hogy teljes egészében ránk telepedjen és megszakítsa az életünket, vagy olyan törést okozzon, ami a későbbiekben visszaüt valamilyen más formában – magyarázza Tibi, majd hozzáteszi, hogy ő nem pszichológus, és csak arról tud mesélni, ahogyan ő megélte ezt a tragédiát. Viszont bízik abban, hogy a saját tapasztalataival másoknak is tud segíteni, akik hasonló élethelyzetet élnek át. Emiatt különösen fontosnak tartja a megfelelő kommunikációt és azt, hogy az emberek egy ilyen helyzetben őszintén beszéljenek az érzelmeikről.

- Szerencsére nem vagyok egyedül. A nehezebb pillanatokat meg tudom élni a párommal, ami különösen fontos ebben az időszakban – kezd mesélni a magánéletéről Kocsis Tibi, aki a Blikk riporterének még azt is elárulta, hogy szerinte az a legrosszabb forgatókönyv az, ha valaki magába roskad és önmagába fordul egy nehezebb időszakban. Emiatt kifejezetten szerencsésnek érzi magát, hogy mind a párkapcsolatban, mind a családjában kiegyensúlyozott az élete és bármikor számíthat az őt körülvevő emberekre.

- Négy gyermek van a családban. A két lánytesómnak két-két gyermeke született, emiatt már négy gyermek is van, akik az unokaöcséim és az unokahúgaim. Úgyhogy mindig nagy család vesz körül! Emiatt már nagyon várom a húsvétot is. Megyünk haza, lesz locsolkodás is, persze csak a szabályok betartásával – magyarázza Tibi, aki a húsvéti ünnepeket azért a biztonság kedvéért egy negatív covid-teszttel kezdi.

- Az elmúlt egy év pozitív és negatív hullámai azért benne vannak a dalaimban, amiket mostanában írtam. Jó kiírni ezeket az érzéseket magamból, még akkor is, amikor vannak periódusok, amikor nagyon nehéz. Nem maga a létezés, hanem írni és alkotni nehéz. Amikor leülsz otthon alkotni, de ezer gonddal és bajjal van tele az életed, az kicsit háttérbe szorítja a múzsákat is a fejedben. Én amúgy is kattogós típus vagyok, sokszor túlagyalom, túlgondolom a dolgokat, vagy csak reálisan látom a világot. Ki tudja... – elmélkedik Kocsis Tibor, majd hozzáteszi: számára pozitív és negatív érzések is kellenek ahhoz, hogy egy jó dal szülessen tőle.

Legutóbbi dala, a Szentendrén forgatott „Sose hidd el” is egy vallomásnak készült eredetileg, amiben az énekes kifejti, hogy bár tudja azt, hogy néha hülyén viselkedik és nehéz őt elviselni, de azért szeretné, ha ennek ellenére a párja így is szeretné.

- Ha igazán őszinte akarok lenni, akkor senki sem egyszerű. Ráadásul rólam van egy olyan kép, hogy én egy tündi-bündi szerethető cuki maci vagyok, akit kenyérre lehet kenni. Viszont van egy olyan énem is, amit csak azok ismernek, akik igazán közel állnak hozzám – vallja önmagáról az énekes, majd hozzáteszi: nem tartja magát szívtipró típusnak, viszont az érzelmeket jól át tudja adni a közönségének a dalaiban. Kocsis Tibi a Blikk riporterének azt is őszintén elmondta, hogy legrosszabb tulajdonságai között a kukacoskodást és a kényszerességet tartja.

- Vannak olyan berögződéseim, hogy elkezdek papolni és csak mondom a magamét. De bele tudok kötni olyan dolgokba is, amik teljesen lényegtelenek. Ez a szűz horoszkópomnak is betudható, akik mindig problémáznak és valamin fennakadnak. Na ez abszolút igaz rám – sorolja nevetve Kocsis Tibi, majd rossz tulajdonságait kiegészíti még a rendetlenséggel és a lustasággal is, ami ellen azért nagyon küzd az otthonában is.

- Próbálok rendet tartani magam körül. A fejemben mondjuk mindig rend van. Szeretek tudatosan élni, rendben tartani magam körül az életemet és nem szeretem az elvarratlan szálakat, de ha a fizikális rendről van szó, akkor abban azért tudok trehány is lenni – magyarázza Tibi, aki szükség esetén bejárónő segítségét is kéri, hogy rendet teremtsen otthonában is.

Azt, hogy miről mesélt még Kocsis Tibi a Blikk riporterének és hogyan kerültek bele a Legó játékok az énekes életébe, most visszanézhetik itt:

További cikkek az előadóról
2021.11.10
Kocsis Tibor - El nem mondott szó
Kocsis Tibor - El nem mondott szó
Kocsis Tibor
Három héttel azután, hogy Kocsis Tibor bemutatta a szerelmét, egy új dallal és klippel is jelentkezett. A dal címe: El nem mondott szó.
Rendelje meg előadónkat!
Kocsis Tibor