4S Street lemezbemutató koncert az Akvárium klubban. Vendég: Nene

4S Street lemezbemutató koncert az Akvárium klubban. Vendég: Nene

November 27-én egy különleges zenei élményben lehet része annak, aki megváltja a jegyét a gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar lemezbemutató koncertjére, amelyre az Akvárium Kishallban kerül sor 20:00 órától.
4S Street

A pop-rock banda – amelynek zenéjéből a folk és indie elemek sem hiányoznak – fellépése előtt A Dal tehetségkutatóból már jól ismert popzenekar, a Nene játszik. Hangolódjatok a koncertekre páros interjúnkkal, amelyben a 4S Streetet és a Nenét kérdeztük a kezdetekről, a fellépésre való készülésről, jövőbeli terveikről.

Koncertbooking: Mesélnétek a zenekar megalakulásáról és a legfontosabb mérföldkövekről?

4S Street: Bár gyerekkorunk óta ismerjük egymást és többször játszottunk külön-külön, vagy akár közösen is korábban, a zenekar alakulása a 2018-as év első felére tehető. Ekkor döntöttük el, hogy ebben a formában szeretnénk közös útra lépni és meghatározott koncepció szerint elindulni. Eleinte csak apró célokat tűztünk ki magunk elé, aztán láttuk, hogy sorra vesszük sikeresen a kisebb-nagyobb akadályokat. 

Gyakorlatilag rögtön elkezdtünk saját dalokat írni, és pár hónapos fennállás után már koncerteztünk.Mindeközben több single-t is megjelentettünk, majd 2019-ben kiadtuk a legelső nagylemezünket Fellegvár címmel. Ezzel párhuzamosan már saját koncertek és vendégszereplések által sikerült bemutatkozzunk a magyarországi közönség előtt is, ahol szintén egy alapos, megfontolt közönségépítésbe kezdtünk, ami gyakorlatilag a mai napig tart. Rengeteg tervünk volt a2020-as évre is, de élő fellépések híján egy újabb lemez készítésébe kezdtünk, amely éppen ebben a hónapban jelenik meg.

Nene: A zenekar 2017-ben alakult, középiskolai, majd egyetemi barátságokból. 2018-ban, mikor még egyéves sem volt a csapat, bejutottunk A Dal 2018-ba a Mese a királyról című dalunkkal. Utána pár többé-kevésbé sikeres koncert és tehetségkutató után, A Dal 2020-ban a top 4-es mezőnyben végeztünk, a Későre jár című slágerünkkel, ami később országos rádiós listán is méltó helyen szerepelt.Sajnos mindezek után a pandémia közbeszólt, és kispadra tett bennünket, de ebből erőt és ihletet merítve újból gőzerővel dolgozunk és nem szomorkodunk.

KB: 4S Street, kérlek, avassatok be minket, hogy hogyan született meg az új album és mi a különlegessége?

4S Street: A második album már egy jóval letisztultabb, komolyabb hangvételű végeredményt szült. Míg az első nagylemeznél még főként az útkeresés és a kísérletezgetés volt a fő szempont, ez az album már kompromisszumok nélkül, érett fejjel jött létre.Nagyon sokat jelent, hogy már lassan három éve gyakorlatilag sülve-főve együtt vagyunk, így kívülről ismerjük egymás gondolatait, érzéseit. Pontosan ez vezetett ahhoz, hogy ez a lemez egyben szólaljon meg és hitelessé váljon.  

KB: Mivel készültök az Akváriumos koncertre, mire számíthat a közönség?

4S Street: Életünkben talán először fordul elő olyan, hogy nagyobb volumenű önálló koncertünk legyen Budapesten. Mindenképpen kiemelt helyet foglal el a naptárban ez az esemény, igyekszünk kihozni magunkból a lehető legtöbbet. Készülünk különleges show elemekkel, lesznek meglepetésvendégeink és azok a dalok is hallhatóak lesznek az új lemezről, amelyeket korábban nem játszottunk. Talán az egyetlen konkrét dolog, amit elárulhatunk, hogy a helyszínen megvásárolható lesz a lemez fizikai formában is. 

Nene: Készülünk új dalokkal, és igyekszünk megalapozni a hangulatot, hogy a 
4S Streetnek más dolga ne legyen, mint olyan csábosan nézni a közönségre, hogy teljesen megőrüljenek tőle!

KB: Kik inspirálnak benneteket zeneileg?

4S Street: Mindannyian más zenei közegben nőttünk fel, így teljesen különböző hatások értek. A zúzós punk zenétől az autentikus rockon át, a klasszikus zenéig minden műfaj hatott ránk valamilyen formában. Néha adódnak nehézségek abból, hogy bizonyos dolgokat másképpen látunk, de végsősoron mindenki azt tudja hozzáadni a produkcióhoz, amivel az többé válhat.

Nene: Ahány tag, annyiféle zenei ízlés, mégis találunk közös pontokat, amelyek kitűnő alapot adnak az elinduláshoz. Ha választanunk kellene, akkor talán Muse, Pendulum, Omega és a Toto.

KB: Miket várhatunk még tőletek idén, illetve mik a terveitek 2022-re?

4S Street: Az idei év hátralevő része többnyire a nagylemezről fog szólni. Szeretnénk, hogyha ez minél több emberhez eljutna és ezért mindent meg is fogunk tenni. A lemezbemutató után nem lesz túl sok időnk pihenni, ugyanis elkezdjük a január 14-i dátumra való felkészülést, amikor a Bagossy Brothers Company vendégei lehetünk a Papp László Sportarénában. Nem szeretnénknagy titkokat elárulni, de, ha minden jól megy, az év végére még készülünk egy másik meglepetéssel is. 

Nene: Az biztos, hogy idén lesz még koncertünk, és senkit nem hagyunk unatkozni követőink közül! Az idei év végén, vagy a 2022-es év kezdetekor egy óriási meglepetéssel készülünk, amihez már szinte minden kész. Rengeteget dolgozott vele a zenekarés a stáb is, így alig bírjuk ki, hogy ne áruljunk el róla akár csak pár infót is. Reméljük, a sok titkolózás és munka meghozza majd a gyümölcsét! A meglepetés után egy új Nenére lehet majd számítani, megtartva azokat az elemeket, amiért megszerette mindenki ezt a zenekart. Sok új dal születik, van olyan, ami már megjárta a stúdiót és olyan is, ami felett még munka folyik. Minden dalhoz természetesen klip is várható, illetve egy albumot is tervezünk, ahol már abszolút kiteljesedik saját, egyéni stílusunk.

Jegyvásárlás: ITT

További cikkek az előadóról
2022.03.02
Elhozta a legjobb zenekarnak járó díjat a 6. Petőfi Zenei Díjátadó Gálán a 4S Street zenekar!
Elhozta a legjobb zenekarnak járó díjat a 6. Petőfi Zenei Díjátadó Gálán a 4S Street zenekar!
4S Street
Szuper hírünk van! Az erdélyi magyar indie-pop-rock együttes, a 4S Street elhozta a legjobb zenekarnak járó díjat a 6. Petőfi Zenei Díjátadó Gálán! A sok-sok befektetett munka, az elhivatottság és az alázatos hozzáállás meghozta gyümölcsét.
2021.11.08
A 4S Street nyerte az idei Legszebb Magyar Erdélyi Dal versenyét!
A 4S Street nyerte az idei Legszebb Magyar Erdélyi Dal versenyét!
4S Street
A 4S Street nyerte az idei Legszebb Magyar Erdélyi Dal címét a Mesélek a bornak című szerzeményével. A trófeát és a kézzel készített oklevelet Alin Nicuța (ének, akusztikus gitár, zeneszerző) vette át az online gálaesten.
Rendelje meg előadónkat!
4S Street